Leva utan internet – är det ens möjligt idag?

I takt med att vårt samhälle utvecklas har även behovet att vara uppkopplad vuxit då vi hela tiden vill veta de senaste nyheterna, se de senaste resultaten, hålla kontakt med våra vänner och sköta privata ärenden via nätet. Allt detta har gjort oss mer eller mindre beroende av internet då i princip allt idag är utlagt på nätet. Vi handlar vår mat via internet, sköter våra bankaffärer, planerar våra semestrar, lägger in dagisscheman, ja, i princip alla våra dagliga sysslor och ärenden sköts denna väg. Är det då ens möjligt att leva utan internet idag?

Många känner behov att koppla ned

Fler och fler känner att de vill koppla ned och inte använda sig av internet, åtminstone inte i samma utsträckning som vi gör i dagsläget. Ibland blir man tvungen att koppla ned av tvång, till exempel om någon gräver av en kabel. inget fungerande internet på fyra veckor, skulle du klara av detta? Fler och fler testar att vara längre perioder helt utan internet för att se om det ens är möjligt och för att koppla av helt enkelt. Delvis tampas man med sitt eget beroende av att vara uppkopplad, men alternativen till att försöka sköta ärenden utan uppkoppling blir allt mer begränsade och man hänvisas bara till hemsidor och appar. Är den mänskliga kontakten och servicen verkligen ett minne blott?

Ta ett internetfritt år

Världen utvecklas snabbare och snabbare och den mänskliga kontakten minskar. Detta är en skrämmande tanke för många, och fler och fler samhällen som har hoppat av det så kallade rått-racet har vuxit fram i olika delar av världen. Där kan man i en självförsörjande by eller koloni försöka hitta tillbaka till det mer genuina. Känner du att du vill ta ett internetfritt år, eller kanske till och med göra det till en livsstil? Jämför privatlån med Sambla och se om du kan låna till en resekassa för att förverkliga denna drömmen. Kanske vore det bra för att få lite perspektiv på saker och ting och för att försöka komma ihåg hur det en gång var, innan internet tog världen med storm.

Leave a Reply

mts_best