Youtube – göra egna klipp

Att bli rik genom att arbeta med sina intressen, och kanske framför allt på internet, är nog mångas dröm. Speciellt för de som är mellan 15-30 år. Och det kan faktiskt bli verklighet om man har en unik idé och en säljande personlighet, och naturligtvis en ordentlig portion jävlar anamma. För pengarna börjar inte komma bara för att du petar upp en video på Youtube då och då, du måste naturligtvis marknadsföra dig och skaffa dig en trogen följarskara innan också. Först då kan pengarna börja rulla in på riktigt.

Mycket konkurrens på nätet

Men eftersom många drömmer om att bli Youtube-stjärnor är också konkurrensen tuffare nu än den var när Youtube startade upp för ett tiotal år sedan. Det gäller att nischa sig och sticka ut från mängden för att slå igenom och för att kunna leva på sina videos. En av alla svenskar som gjort detta heter Felix Kjellberg, men de flesta av hans följare känner honom vid hans smeknamn Pewdiepie. Han spelar och kommenterar datorspel och har nästan femtio miljoner följare på Youtube. För att få detta har han valt att göra sina videos på engelska och vara unik genom sin humor och sin rädsla för skräckspel. Han tjänade 75 miljoner förra året, enbart på sina videos.

Så länge idén är unik har du chans

Men du måste inte prata om datorspel för att tjäna pengar på Youtube. Så länge din idé sticker ut från mängden kan det finnas chans. Bland de andra svenskarna som tjänat mest på Youtube under de senaste åren finns en humorgrupp, en videobloggerska som bara pratar om sitt eget liv, och en finlandssvensk tjej som är expert på att härma språk på rotvälska. För att tjäna pengar berättar många av dessa stjärnor att man behöver ha cirka 100 000 följare, som kontinuerligt tar del av dina klipp. Då börjar reklampengarna att rulla in. Men alla dessa behöver du inte skaffa själv. När dina videos blir kända och ordet sprider sig automatiseras följarprocessen och dessa ökar för varje dag. Lycka till!

Leave a Reply

mts_best