Bygg en egen hemsida

Har du planer på att skapa en egen sida men tvekar för att det verkar svårt och krångligt med programmering? Då kan du börja tänka om. Det finns flera användarvänliga CMS (Content Management System) att ta hjälp av när det är dags att publicera en hemsida. Det mest välkända CMS:et är troligen WordPress. WordPress är en öppen programvara, vilket innebär att den som vill ständigt kan hjälpa till att utveckla källkoden. Den är till stor hjälp om du vill bygga en hemsida.Dessutom är det helt gratis att ladda ner och använda WordPress. Om du kan uppdatera sociala medier som t.ex. Facebook, Instagram, Pinterest eller Twitter, kommer du att upptäcka att det är relativt lätt att uppdatera en WordPress-sida.

Mängder av användningsområden

wordcamp_2011_bulgariaDet finns två olika sätt att gå tillväga när du bestämmer dig för att bygga en hemsida med hjälp av WordPress. Antingen väljer du att skapa en gratis hemsida via wordpress.com eller så har du beställt din domän via något webbhotell och installerar WordPress på domänen. Sedan är det bara att sätta igång och tänka ut hur du ska designa undersidor och funktioner på din webbsida. Kanske vill du använda den som ett fotogalleri och lägga upp dina bilder. Har du många fotografier som skulle passa som fotokonst? Lägg upp ett erbjudande att beställa canvastavlat av dina bilder på hemsidan. Givetvis går det att använda en hemsida till mycket mer än ett fotogalleri. Gillar du att skriva kan du använda sidan för att blogga eller skapa en textportfolio. Har du ett specialintresse kan du skapa en hemsida om det. Eller varför inte använda sajten som ett digitalt CV och visitkort när du söker jobb? Möjligheterna är oändliga.

Billigt, enkelt och smidigt

WordPress är ett enkelt och smidigt program med mängder av färdiga sidlayouter, teman, att välja mellan. Tack vare den öppna källkoden är det möjligt att programmera om ett tema så att det blir precis som man vill ha det. Det kräver kunskaper i HTML, CSS och PHP men det löser en kurs i programmering för nybörjare. Hittar du ingen programmeringskurs i närheten där du bor finns det mängder av gratis kurser på nätet. Vill du lära dig mer om WordPress kan du söka efter Tyler Moore på YouTube. Han har skapat och lagt upp många enkla och pedagogiska videokurser som visar tips och trix för både nybörjare och avancerade WordPress-användare. Känner du dig fortfarande lite osäker? Börja med att skapa ett konto på wordpress.com och skapa en hemsida där. Tycker du att det är roligt kan du beställa en domän och fortsätta din utveckling inom webbprogrammering. Det är mycket lättare än vad du tror!

 

Leave a Reply

mts_best