Internets bästa sidor

Detta är helt enkelt en kort lista på några av internets mest sevärda sidor. Vi kommer att förklara vad de handlar om och varför de är värda ett eller i många fall flera besök. Några kommer du säkert känna till sedan tidigare, men förhoppningsvis kommer du även att få nys om ett par nya. Internet är extraordinärt stort och det finns ständigt nya saker att hitta. Det är en häftig tid vi lever i, på så sätt. Giganterna nedan har alla kommit att förändra världen för många av oss.

En riktig klassiker som man kan räkna med är Wikipedia. Detta uppslagsverk är skapat helt och hållet av användare som du och jag. Alla kan bidra till underhåll och uppdatering av sidans innehåll. Man kan flagga innehåll som man inte tycker har tillräcklig kvalitet. Det är oklart hur stort Wikipedia egentligen är, i antal sidor alltså, men ofantligt stort är det hursomhelst. Värt ett besök.

En annan gigant är ju förstås Google. Deras största produkt är utan tvekan sökmotorn ”Google Search”. Det är den som avgör vilka som kommer att synas eller inte på internet. En stor del av all internettrafik sker via Google. Deras index och länkarkiv har en dominerande position i världen när det gäller att dirigera trafik i olika riktningar. Numera kan kunder även betala för att få en plats högst upp i sökresultaten, men det är fortfarande den så kallat ”organiska” goda listplaceringen man vill åt. Utöver sina produkter är Google också en enormt populär arbetsplats. Alla datavetare drömmer om att få praktik och jobb där.

Vidare är Facebook ett givet exempel. Det har blivit så mainstream att det knappt går att ha med på listan utan att det verkar fånigt. De flesta vet ju att det är ett socialt nätverk med miljardtals användare. Det kan hjälpa folk att hålla kontakten med varandra, vilket är jättebra, men det kan tyvärr också användas i mer dunkla syften, såsom exempelvis politisk manipulation. Det är också en enorm marknadsföringsapparat, vilket ju är bra om den används korrekt. Dock har det varit många diskussioner om användarnas rätt till sin data och sekretessen däromkring.

Mer generellt kan man säga att internet kan användas till mycket och allt fler områden utforskas nu, vilket leder till att fler och fler användbara tjänster erbjuds. Ett sådant område är när det gäller att hålla koll på sina kunder. Ett bra sätt att göra det är med hjälp av marknadsundersökningar. Om man vet vad ens kunder behöver och är villiga att köpa kan man anpassa sina tjänster därefter. Det går även att ta hjälp av sidor såsom Wikipedia, Google och Facebook i detta syfte. Det gäller att lära sig att kombinera verktygen på ett sätt som ger en en konkurrensmässig fördel.

Leave a Reply

mts_best