Dejtinsidor på nätet

Att hitta en unik person att dela sitt liv med är inte enkelt. Många har dessutom tröttnat på att springa ute på krogen och ta del av den ”köttmarknad” som erbjuds där, där folk synar en uppifrån och ned och jämför med personen bredvid. Inte sällan är det också så att krogbesök ger fel intryck, och att en av parterna bara är ute efter en sak, medans den andra strävar efter äkta kärlek. Många människor lever också på en avlägsen ort och har svårt att träffa andra personer som man inte redan har dejtat, eller som utgör grannar och bekanta.

Därför är det inte så konstigt att nätdejting har slagit igenom stort. Faktum är att flertalet träffar sina partners via nätet idag. Man kan idag vända sig till sidor där enbart seriösa singlar finns, eller tvärtom – man kan hitta sidor där folk bara vill ha en kort, sexuell relation.

Huruvida man tycker att nätdejting är ett bra alternativ eller inte varierar hos många. Här listar vi fördelar och nackdelar om denna kärlekstörstande metod. Att dejta på nätet kan vara lika spännande eller fruktat som att ta ett graviditetstest. Man vet aldrig riktigt utfallet innan man har resultatet framför sig!

Fördelar med nätdejting

På många dejtingsidor har man nu börjat med s.k matchning. Det innebär att du själv skriver in dina behov, åsikter och önskemål hos en partner och sedan gör sidan en matchning med personer den tror skulle passa dig bra. På så sätt blir ”djungeln” mindre och du slipper personer du inte passar ihop med.

Genom olika sidors internationella genomslag kan man även hitta personer på mer avlägsna platser i världen, och man kan träffa singlar från utlandet lika väl som hemifrån.

Nackdelar med att dejta på nätet

Den största nackdelen är definitivt att många människor gömmer sig bakom en bild eller en profil som inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Hur många gånger har man inte hört talas om vänner som ringer och skrattar åt en träff, där den andra personen ifråga hade lagt upp en 20 år gammal bild och var oigenkännlig i verkligheten? Andra nackdelar med nätet är att man inte får den där mänskliga kontakten som är så livsviktigt för ett möte. Man kan med andra ord förälska sig i en illusion som egentligen inte finns. Därför är nätet ett ypperligt tillhåll för psykopater och knepiga själar som skor sig på andras olycka och längtan – och som dessutom kan ha hundratals andra flirter vid sidan om.

Leave a Reply

mts_best